Η μάγισσα Φρικαντέλα του Ευγένιου Τριβιζά.

Πλησιάζοντας στις ημέρες των Χριστουγέννων, οι μικροί μας μαθητές της Α΄και της Β΄τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Φρικαντέλα του Ευγένιου Τριβιζά. Το παραμύθι κυκλοφόρησε το 2003 κι έγινε ένα από τα αγαπημένα παραμύθια όλων των παιδιών.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παραμύθι στο οποίο ο αγαπημένος παραμυθάς μικρών και μεγάλων Ευγένιος Τριβιζάς δίνει άλλη μουσική και άλλο χρώμα στα πρωτοχρονιάτικα καλάντα. Τα παιδιά  διασκέδασαν τραγουδώντας «αρχιμηνιάξ κι αρχιχρονιάξ ψιλή μου δέντρο κουάξ κουάξ» ως βάτραχοι, νιαούριζαν «αρχιμηνιάρ κι αρχιχρονιάρ ψιλή μου δέντρο νιαρ νιαρ» ως γάτες και ούτω καθεξής χωρίς όμως ποτέ να σταματούν μέχρι που απέδειξαν ότι ακόμη και μια μάγισσα μπορεί να πλημμυρίσει από αγάπη..

 

Περίληψη παραμυθιού

Η μάγισσα Φρικαντέλα είναι τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Δεν ήθελε να ακούει καθόλου κάλαντα έτσι όταν την παραμονή της πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε μπαλόνια μέσα στο κάστρο.

 

Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης 2022-2023 Κήττας Σταύρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις